2012-06-29

Sommarlov

Sommarledigt har jag nu. Flera projekt är på gång på landet. Ett utomhusprojekt, ett inomhus och ett stickprojekt. Kommer hålla er uppdaterade allt eftersom.
Har haft problem med bloggen. Bilderna hoppar hit och dit. Texten likaså. Nu kom bilderna ialla fall rätt. Ska jobba med detta. Tips tages emot tacksamt hur jag ska få texten att komma rätt. Min blogglista försvann och ersattes av den gamla.
Tror att många är sommarlediga nu. NJUT det är vi värda. Kram på er.

2012-06-14

Skolavslutning

Det var skolavslutning på barnbarnet Storasysters skola. Hon har gått ut första klass. Avslutningen firades på kvällen. Barnen och lärarna tågar från skolan och upp på en kulle i närheten. Tårarna rann på mormor när storasýster tågade upp. Fin och traditionell sång bjöds vi på och sjöng till. Picnickorgen var packad varm korv till de små och smörgåstårta till de stora. Lillasyster som går på dagis fortfarande sprang först för att hinna se allt. När jag är sex år förkunnade hon då ska jag också stå där uppe. Dagen efter var vi på examensfika hos barnbarnspojkarna. Kladdkaka med vaniljglass bjöds det på. Nu är det snart helg igen. Det går fort. Ha det så gott. Kram

2012-06-07

Det är vackert

Det är vackert i naturen just nu. På nationaldagen när flaggan var hissad mot den blå himlen och allt det gröna runt omkring. Då njuter jag. Vår rodendendron har börjat slå ut sina blommor. Varmt röda lyser de så vackert. Den krypande växten med rosa blommor fick jag av min arbetskamrat förra året. Då var den en liten planta som vuxit till sig ordentligt. Tack E för det. Den vita mossfloxen ser ut som en spets, eller brodyr tycker jag. Tacksam är den också. Den och den röda växer nu på flera ställen i rabatten och i stenpartiet. I dag var solen framme hela dage. Varmt och skönt var det. Hoppas att det håller i sig i helgen också. Kram på er.

2012-06-03

Lite nytillskott

Ett nytillskott i Willow Tree familjen blev det på Mors Dag. With my grandmother heter den här figuren. Gillar Susan Lordis figurer.
Till min orkidéfamilj kom det i veckan ett nytillskott. Fick sin plats på matsalsbordet, men får flytta senare till de andra i ett fönster.
Till sist den söta rosen jag fick av mina tre söta rosor. Dottern och barnbarnsflickorna. Krukan är av plåt, både blommma och kruka ska få stå på altanbordet på landet. Bara det blir lite varmare och slutar regna någon gång.
Ha en härlig vecka alla ni. Håller tummarna att vi får ett varmare väder. Kram