2012-08-24

Köket i stan

Efter att ha bott på landet hela sommaren så känns lägenheten i stan som ny när vi återvänder efter semestern.
Vi köpte ett avlastningsbord att ha framför fönstret.Har gått och tummat på det länge och till slut fick det komma med hem till stan. Tänkte byta allteftersom årstider vad som ska stå på bordet.
Arbetsveckan är i full gång. Regn och sol avlöser varandra

2012-08-20

Blomster

Maken fyllde jämnna, många år förra helgen. Gästerna var många och blomsteruppsättningarna likaså. Valde ut några att ta kort på. Solrosen var en av flera i en stor bukett som lyste gul på bordet.
En lila orkide fick en plats på halvmånebordet.
Rosa liljor fanns det i en bukett med vinröda blommor.
Vit Hortensia i en korg som dessutom innehöll en del annat smått och gott. Många skolor har börjat denna vecka. På min förskola är inskolningar i full gång. Skönt att vara igång. Ha en bra vecka. Kram.

2012-08-15

En helg att minnas

I helgen firade vi maken som fyllde många och jämna år. Från att inte velat ha något firande till tre dagars firande så bjöd helgen på mycket roliga upplevelser. Vi började på lördagen med att bjuda in de närmaste till ett buffébord på ett hotell i vår sommarstad. Hann bara ta en bild på en liten del av buffén. Resten av bilderna var på jubilaren och gästerna. Efter kaffe och pannacotta åkte vi till sommarhuset för trevlig samvaro.
På söndagen bjöd vi på kak och tårtbuffé. Vi dukade långbord i trädgården och hade dagen till är införskaffat det största parasoll jag någonsin sett. Veckan innan hade dottern och jag bakat olika sorters kakor. Alla favoritkakor hos maken.
Upp längs vår lilla väg kom ett tåg av bilar. Gamla vänner som alla ville gratulera. Ett kafferep på landet blev en jättesuccé.
Måndagen som var makens egentliga födelsedag åkte vi längs med Göta Kanal till en sluss och åt mat. Vilken sluss det var kommer längre fram. Glada men trötta summerade vi en underbar och minnesrik helg innan John Blund tog över. Ha det så gott. Kram

2012-08-04

Inomhus på landet

Tittade runt inomhus en dag på landet. Det är få saker vi har som vi köpt nya. Det mesta är saker och möbler som vi fått överta, ärvt eller loppisfynd. Gungstolen tillhör kategorin övertagit. När vi köpte huset var det fullt möblerat. Mycket har vi slängt men en del guldkorn behöll vi. Gungstolen fick nytt tyg av gamla köksgardiner.
Byrån har vi ärvt. Stod på vinden i stan i många år. Vit färg och vips passade den på landet. Kannan och kakfatet är loppisfynd, duken har min mormor sytt, lampan är från IKEA.
Köksbordet var brunt och köksstolarna gröna när de följde med huset. Allt fick bli vitt. I köksfönstret syns mina gröna flaskor, loppisfynd. De är från Årnäsglasbruk. I mitten är loppisfyndet från i år. En gammalsockerdricksflaska.
Nu känns det att vi är i augusti på kvällarna. Lite svalt och den där speciella doften av sensommar. På söndagkväll ställer jag klockan på ringning. Den har varit urkopplad under hela sommaren. Nu blir det landet på helgerna. Nästa helg blir en väldigt speciell helg, mera om det framöver. Ha det så gott. Kram