2012-11-25

Granspan och lite annat

Vi hade granspan och granmätning på landet idag. Alla barnbarnen har en egen gran på tomten. De växer ungefär lika mycket som barnbarnen själva. Barnbarnen tycker det är väldigt kul och håller koll på sina granar.
Med en vecka kvar till advent, så behövde vi mossa både vit och grön, lingon och blåbärsris. Gran och tallris. Lillasyster och mormor gick till skogs och plockade. Storasyster och storkusinerna lekte agenter runt tomten och var fullt upptagna med det.
De sista löven fick jag god hjälp med att kratta upp. Tur för mig att ha en sådan bra hjälp. Maken och svärsonen fixade nya kranar i badrummet. Sonen sågade ved. Lunchen åt vi på MCDonalds till barnbarnens förtjusning. Kaffe och Tigerkaka smakade bra efter allt arbete.
Julrosen som sitter brevid altantrappan blommade för fullt. I veckan ska det komma snö, kommer att rama in blomman fint. Ha en härlig vecka. Kram på er

2012-11-18

Våffelfest i November

Oj vilken lång bloggpaus jag haft. Heltidsarbete tar sin lilla tid. Familj och vänner vill jag alltid ha tid för. När ska du blogga igen är en fråga jag fått i höst. Jag blir så trött att titta på köksbilden från förra inlägget, kan du inte blogga igen, sa en kollega. Okey då det får bli några inlägg då och då. Ljusen på bilden är från vardagsrummet hemma hos sonen och svärdottern.
Svärdottern hade fyllt år i veckan. Ett armband önskade hon sig. I affären fanns många att välja på. Efter en hel del funderande så blev det ett med svarta och grå kulor liknande det som är till vänster på bilden. Precis vad jag ville ha utropade svärdottern. Bra val med andra ord. Våffelkalas bjöds vi på. Kändes vårlikt och frächt fast novembermörkret fanns utanför fönstren.
Nästa vecka ska jag, dottern och svärdottern gå på SPA. Det ser vi alla tre fram emot. Ha det så gott alla ni.