2012-12-30

God Fortsättning och Gott nytt år.

Nu är julen över. Vi tillbringade julafton hos dottern med familj. Småflickorna satt länge och tittade på alla spännande paket som fanns under granen.
Till slut kom han, vår gamle vän Tomten. Paketen kunde delas ut. Alla fick paket och jag måste ha varit snäll för tomten delade ut många paket till mig.
På Annandagen var hela stora familjen samlad hemma hos oss. På menyn stod honungsglacerade revbenspjäll med julmustsås, fruktsallad med glass bla. En meny som är lika varje år.
I mellandagarna var vi på landet och barn och barnbarn åkte bob och gliders av hjärtans lust. Varmkorv och fika till After ski var populärt.
Julen rullade på och nu är det dags för nyår. Nyårsmenyn består av hummer, helstekt oxfilé med Hasselbackspotatis och pannacotta till efterätt. Hoppas att ni också får äta gott och ha en härlig kväll. Kram på er.

2012-12-23

Fjärde advent

Det blev Fjärde Advent. De sista julklapparna inhandlades. Köttbullar, Janssons Frestelse, julgodis och till sist griljering av skinkan. Den första skinksmörgåsen smakar något alldeles särskilt gott.
Vi var hos sonen med familj och åt julostkaka och drack julkaffe. Vi lämnade också julklapparna till pojkarnas stora förtjusning. Den lilla familjen firar i år jul i Stockholm. Till annandagen är de dock tillbaka för att vara med på middagen hos oss. Pepparkakshuset stod på matbordet, det hade till och med belysning.
I morgon är det julafton som vi firar hos dottern med familj. Det ser vi fram emot. Julmat blir det och tomten kommer att knacka på. Småflickorna har haft julpirr i flera dagar. God Jul på er allihopa. Hoppas att ni får en härlig och avkopplande jul.

2012-12-17

Tredje advent

Så blev det tredje advent.Det känns som att det går fort nu fram till jul. De flesta av julklapparna är inhandlade, det är bara några saker kvar.
Fick hjälp av barnbarnsflickorna att göra placeringskort inför annandagsmiddagen då vi är samlade alla här hemma hos oss. Fick tipset av en arbetskamrat. Tack E.
Tredje advent passade jag på att baka det blev tre sorter. Pepparkaksmuffins som när de ska serveras kommer att få en topping av Philadelphiaost, creme fraiche och lite lingon. Saffransbiscotti blev det och saffransgrottor.
På söndagkvällen var vi i Filadelfiakyrkan för att lyssna på Chrismas Charols. Dottern var med i julkören och sjöng. Vilken sångupplevelse det var med många kända och fina sånger. En härlig avslutning på en skön helg. Ha det gott i veckan. Kram

2012-12-11

Andra advent

Andra advent blev det. En hel del snö och riktigt kallt.
Vi gick på julmarknad i Vadköping. Snön knarrade under fötterna och försäljarna frös ordentligt. Köpte halmtomtar av en försäljare som reade ut dem för halva priset så att hon kunde packa ihop och få åka hem.
Söndageftermiddagen avslutades med att vi gick till Stortorget för den årliga Oh helga natt. Allsång tillsammans med tusentals andra och olika artister som uppträdde. En mycket rolig och stämningsfull tradition i vår stad. En härlig avslutning på helgen. Ha en bra vecka kram

2012-12-02

Första advent

Så var det söndag igen och dessutom Första advent. Alltid lika härligt att få ta fram stakar och stjärnor, få pynta och tända det första ljuset.
Vi fick advent och julstämning redan på lördagen. Vårt barnbarn storasyster sjunger i en barnkör. De gick över Drottninggatan i vår stad och sjöng julsånger för att sedan stå på torget framför rådhuset och sjunga ett julpotpuri. Det var också dags för första lucköppningen. Fönstren på Rådhuset fungerar under December som adventsluckor.
Dottern bjöd på Första Advent kaffe på eftermiddagen. Glögg och goda tillbehör möttes vi av. För att sedan dricka kaffe med saffransbullar och min medhavda saffranskaka.
Mysigt slut på helgen. Kallt är det och ska så fortsätta i veckan. Det blir att mysa inne och tända många ljus. Ha en bra vecka. Kram.