2013-01-27

Mys söndag

Kände mig frusen så här på eftermiddagen. Tappade upp ett skumbad. Tände ett ljus och bara njöt.
Ljuset fick jag av svärdottern. Hon gillar att mysa med ljus.
Passade på att ge mig själv en härlig kroppsskrubb. Man känner sig som en ny människa efteråt. Ha en härlig vecka. Kram

2013-01-20

Härliga söndag

Söndagen bjöd på underbar och efterlängtad sol. Temperaturen -3, kort sagt en perfekt vinterdag. Vi följde med barnbarnsflickorna till skridskobanan.
Både storasyster och lillasyster åker. Vi pausade i mellantid med varm choklad och hembakta bullar.
Lillasyster skridskor är söta som karameller.
Efter skridskoturerna var det dags att bege sig hem till dotter och måg, där åt vi pannkaka med sylt och grädde hela gänget. En härlig söndag med frisk luft och mys. Nu är vi rustade för en ny vecka. Ha det så gott. Kram.

2013-01-13

Det blev helg

Kände mig baksugen när helgen kom. Vanliga kanelbullar önskade maken. För mig är bakning avkoppling. Man knådar och tankarna vilar. En härlig doft sprider sig i köket. Det är något vilsamt över det hela.
Gjorde en Citronkaka, som jag inte gjort på länge. Receptet är lite annorlunda än vanlig sockerkaka. Man kan också använda kakan till tårtbotten.Receptet kommer nedan.
Citronkaka 3 ägg 2 1/2 dl socker 100 g smör 2 1/2 dl mjöl 3/4 tsk bakpulver Skalet från en halv citron Några drp citronsaft. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret låt svalna lite. Blanda mjöl,bakpulver häll i smör och de torra ingredienserna. Blanda i citronskalet och några droppar citronsaft. Smöra och bröa en form i ugnen 175 grader ca 35 min. Lycka till.
En bullpåse kom till småflickorna på söndagen. De hade fått ett nytt spel som vi spelade. Mormor kom sist. En annan bullpåse ska få åka till småpojkarna i veckan. Ha en bra början på veckan. Kram

2013-01-07

Det blir ljusare

Vi fick fårskinnsdynor i julklapp till våra köksstolar. Fårskinn är lite av en favorit hos mig. Köksstolarna kändes nästan som nya. Nu står ett stort grått fårskinn på önskelistan till en av fåtöljerna..
Vi tog bort julsakerna i helgen. Lite sorgligt att julen redan är slut. Köpte en pärlhyacint istället för den vita hyacint jag haft under julen. Pärlhyacinter ger löfte om ljusare tider.
Nu är jullovet slut och en ny termin har börjat. Ärmarna är uppkavlade och det är bara att sätta igång. Hoppas att ni får en bra vecka. Kram.