2013-03-27

Påskpynt

Tog bilder på lite av mitt påskpynt. En del är nytt, en del är gammlt och ärvt. Vissa saker har hängt med ända sedan mina barn var små. I år firar vi påsk på landet med familjen. Påskpyssel med barnbarnen blir det på påskaftonseftermiddagen, lite av en tradition hos oss. En hel del avkoppling har jag tänkt att det ska bli också. Hoppas att ni får en härlig och skön påsk med god mat och god samvaro.

2013-03-24

Våffelsöndag

Våfflor och fastlagsfjädrar, nog får man vårkänningar även om snö och kyla fortfarande håller sig kvar. På landet hade vi natten till lördagen minus 17.5 grader, burr. Hoppas att det var sista slutklämmen. Nu går vi in i påskveckan, ser fram mot det. Nu ska det bli plusgrader på dagarna. Ha det så gott.

2013-03-17

Än så är det långt till vår

Än så är det långt till vår. Ialla fall på landet där snön ligger djup både på land och på sjön. En härlig och solig söndag hade vi med både pulkaåkning och sparkåkande på sjön. God hjälp med korvgrillning fick vi. En dag där vi njöt och samlade energi inför kommande skol, dagis och arbetsvecka. Hoppas att ni också hade en skön söndag.

2013-03-14

Vårkänslor

Vårkänslor heter en utställning vi gick på i Stadsträdgården i vår stad. Man fick verkligen vårkänslor när vi gick runt i växthuset. Det doftade så underbart och färgerna sprakade. Öppet varje dag mellan 11 och 16. Kan verkligen rekommenderas så här till helgen om ni bor i Örebro eller däromkring. Utanför växthuset sken solen över snön och någraminusgrader. Ännu är det en bit kvar innan krokus och andra vårväxter tittar upp. Ha en bra helg.

2013-03-09

Hittat en ny färg

Min favoritfärg har alltid varit blå ända sedan jag var liten. Kläder, heminredning ja det mesta har inslag av blått. Mina tre sista glasögonbågar har varit blå. Tills nu, när jag köpte lila glasögonbågar. Plötsligt hittar jag lila saker överallt. Ny vårsjal, små lila pärlor lite här och där i Vågahalsbandet. Lila tulpaner kändes också helt rätt. Blir spännande att se hur mycket lila som kommer att smyga sig in. Ikväll tittar vi på Melodifestivalfinalen hos goda vänner. En bukett med blandade tulpaner och blåbärsris inslagna i lila silkespapper har vi med oss.

2013-03-04

Firande igen

Så firade vi denna söndag också. Den här gången var det vår solstråle storasyster som fyllde 9 år. Första flickbarnbarnet och en riktig glädjespridare från första dagen. Paketen var många. Gott fika och som kronan på verket en prinsesstårta. Solen sken och det rådde inga tvivel att våren är på väg. Ha en härlig början på veckan. Kram.