2013-04-22

Pelargontider

Lördagen bjöd på ett härligt vårväder. Flyttade ut pelargoner, krukor och jord. Det var dags för omplantering. Vissa hade övervintrat och några var nya sticklingar. Mina Mårbackapelargoner hänger med sedan flera år. De nya pelargonerna kommer att bli röda och rosa. Ett tag till får de bo inomhus. I rabatten börjar blåsipporna titta upp. Ett riktigt vårtecken. Ha en bra vecka.

2013-04-17

Fortfarande vitt och blått

Jag har bytt färg, försöker hitta kläder i lila toner. Det är inte lätt det blå vita som varit mina favoriter i alla år ser jag överallt. När KappAhl startade en kollektion som kallas Hampton Republic var jag där och tittade. Det mesta var i blått och vitt. En vit tunika med blå broderier hittade hem till min garderob, en randig tumika-tröja likaså. En kortärmad blus med blå detaljer fick också följa med hem. Något lila hittade jag inte mina ögon var inställda på det blå-vita. Frächt så här till vår och sommar, sedan passar det väldigt bra till den övriga vår och sommargarderoben som har dessa färger. En ny vecka har startat. Sol och skön värme. Hoppas att det håller i sig till helgen eller hur.

2013-04-08

Grått är flott

Maken klippte äppelträden i helgen. Tog hem några äppelkvistar till stan. IKEAflaskan passade bra att sätta kvistarna i. Gungstolen ska få nya dynor i fårskinn. Sedan får stolen också flytta till stan, närmare bestämt till hallen. Söndagkvällen avslutades hemma hos sonen eftersom barnbarnet Storebror fyllde år. En härlig Tacobuffe bjöds vi på och mumsade gjorde vi. Sedan var vi redo att möta en ny vecka.

2013-04-04

Lite blandade färger

Fastän påsken är slut måste jag bara visa påskäggen som dottern köpte till flickorna. Så vackra med sina rosa pärlor. Rena Fabergeäggen. De gula tulpanerna med rött inuti som jag fick till påsk blommar fortfarande, blir glad bara jag tittar på dem. Glad blir jag också när himlen lyser så blå på dagarna. Blå lyser krokusen som jag såg en dag när jag gick på min rastpromenad. Det känns att våren är på ingång. Ha en fin fortsatt vecka.

2013-04-01

Påskhelg

En fullmatad påskhelg har vi haft i ordets fulla bemärkelse. Påskafton började med att dottern med familj kom. Lillasyster hade bytt kostym och var påskkäring dagen till ära. Tuppen som hängt med i trettio år tog sin vanliga plats på dörren. Kanske får den fira påsk i USA i framtiden eftersom konstnären är dottern som bor där. Påskharen hade gömt ägg, vilken tur att flickorna hittade dem. Maken, som är uppvuxen i VästSverige är van vid att ha påskeld. Mysigt tycker vi som fortsatt med det. Till allas lycka gick plötsligt en hel råddjursfamilj på fem stycken förbi. Spåren måste undersökas tyckte lillasyster. Påskaftonskvällen bjöd på god mat och avslutades med vår sedvanliga plumptävling för oss vuxna. Och tänk på påskdagen kunde vi äta påskdagslunch på altanen i härlig sol. Namnsdagsfirande med paket och flagga blev det också eftersom storasyster hade namnsdag. Glada och berikade åker vi alla hem till stan och möter upp en ny vecka. Ett stopp gör vi hos sonen och svärdottern. De och barnbarnspojkarna har varit i Idre i två veckor så det blir stora kramar.