2012-08-04

Inomhus på landet

Tittade runt inomhus en dag på landet. Det är få saker vi har som vi köpt nya. Det mesta är saker och möbler som vi fått överta, ärvt eller loppisfynd. Gungstolen tillhör kategorin övertagit. När vi köpte huset var det fullt möblerat. Mycket har vi slängt men en del guldkorn behöll vi. Gungstolen fick nytt tyg av gamla köksgardiner.
Byrån har vi ärvt. Stod på vinden i stan i många år. Vit färg och vips passade den på landet. Kannan och kakfatet är loppisfynd, duken har min mormor sytt, lampan är från IKEA.
Köksbordet var brunt och köksstolarna gröna när de följde med huset. Allt fick bli vitt. I köksfönstret syns mina gröna flaskor, loppisfynd. De är från Årnäsglasbruk. I mitten är loppisfyndet från i år. En gammalsockerdricksflaska.
Nu känns det att vi är i augusti på kvällarna. Lite svalt och den där speciella doften av sensommar. På söndagkväll ställer jag klockan på ringning. Den har varit urkopplad under hela sommaren. Nu blir det landet på helgerna. Nästa helg blir en väldigt speciell helg, mera om det framöver. Ha det så gott. Kram

3 kommentarer:

Unknown sa...

Hejsan! Vad många fina inlägg jag har missat hos dig. Visst känns det att hösten är på g trots att bara halva min semester har gott. Vi får hålla tummarna att vi får en riktigt fin höst.
Ha de så gott, kram Ing-Britt

Rigmor sa...

Gamla saker blir som nya med lite färg...och samtidigt har de något som saknas hos nytt...nästan som en själ. Så vackert du har det omkring dej!!
Kram kram

Lyckoslanten sa...

Ni har det väldigt mysigt på landet. Ja snart blir det att börja lyssna på väckarklockan... Hoppas ni får fina augustihelger där på landet! ♥