2012-05-27

Lite rosa

Mors Dag är det idag. Grattis till er alla Mammor. Rosa tårta fick det bli. Själva Morsdagsfirandet blir på eftermiddagen hemma hos dottern med kaffe och poolbad.
Det växer och blommar just nu så det knakar. Den mörkrosa kantväxten lyser i stenpartiet.
Köpte mörkrosa pelargoner till krukorna i år. Fick tag på nästan likadana färger till hängamplarna.
I den ljumma vindstilla försommarkvällen var ett glas rosé inte fel. Ha en underbar Mors Dag och söndag. Kram

2012-05-19

Mothers day out

En dag när jag var hos dottern i USA, passade vi på att åka till ett mall helt själva. På detta mall finns allt och lite mer.
Vi startade upp med att ta pedikyr och manikyr, kändes lite lyxigt och härligt.
Frukost på Starbucks behövdes så vi orkade shoppa. Varm bagel och en latte. Shoppade gjorde vi så det stod härliga till. Kläder och skor. Besöket i Pandorabutiken var en höjdare. Pandora är ganska nytt där och jag som svensk väckte stor uppmärksamhet med Pandora armband och halsband. Sverige eller Danmark är sak samma tycker många amerikaner.
En latte till och en cupcake slank ned innan vi var klara. Härliga minnen att tänka på när jag använder kläderna, som idag. Som tur är denna långhelg inte slut ännu. Ha det så gott. Kram

2012-05-13

Äntligen

Kom den solen. Efter flera dagars regnande så var den bara där. Äntligen kunde jag rensa i rabatterna, göra lite vårfint.
Bara vara ute och titta på allt som blommar i rabatterna.
Äta jordgubbar ute på en solig altan.
Ja äntligen kom den solen. Tyvär så var det bara ett kort besök om man får tro väderrapporten. Hoppas i alla fall på uppehåll i morgon, då jag och mina arbetskamrater ska på tipspromenad och picnic ute. Ha en härlig arbetsvecka som är kortare än vanligt. Kram

2012-05-09

Svenskt i USA

Att mamman i lilla familjen är från Sverige går inte att ta miste på. I lilla prinsessans rum finns flera saker som vittnar om det svenska arvet.
Lilla prinsessan själv har blivit en stor fan av Pippi Långstrump. Pippipusslet blev en favorit.
Pippidockan skulle vara med på det mesta som vi lekte. Mammans gamla Skrållanlakan kom väl till pass när dockorna frös. Dockorna hann även dricka lite te.
Hoppas att ni inte regnat bort idag. Här hos mig öste regnet ned hela dagen. Nu hoppas vi på sol. Kram

2012-05-08

Mount Trashmore

Vi besökte ett stort frilufts och rekreationsområde i Virginia. En jättestor lekplats där barnbarnen rasade runt och lekte fanns också.
Själva området heter Mount Trashmore tidigare fanns där en enorm stor soptip. Nu finns stora grönområden, en liten sjö, en slinga där många motionerar.
Springa upp och ned för kullen var väldigt populärt. Vi hade också liksom många andra picnic i det gröna.
Ett fint exempel på vad man kan göra av något som tidigare bara var en stor soptip. Nu är det ännu varmare i Virginia. Här hos oss kommer värmen lite saktare. Ha det så gott. Kram

2012-05-01

Välkommen Maj

Valborgsmässohelgen började vårt Japanska körsbärsträd att blomma. Det vitrosa trädet blommar med sådan kraft att man kan inte se sig mätt på det.
En härlig helg med sol och gäster på besök på landet, avslutades 1 maj med att vi var hemma hos barnbarns flickorna.
Lite kubbspel på gräsmattan blev det. Även när man är fyra år så kan man vara med och spela.
Grillad korv och hamburgare var heller inga fel tyckte både gammal som ung.
Ha en bra och innehållrik vecka som är lite kortare än normalt. Snart är det helg igen. Kram