2012-07-29

I skogen är det gult

I "vår" skog är det helt otroligt mycket kantareller. De växer på ställen där jag aldrig sett svamp tidigare. Flera gånger i veckan åker stövlarna på.
Svampkorgen görs i ordning med liten kniv, handskar och Mygga.
En timma senare en halv korg ca två - tre liter åt gången. Hem, skölja av, förvälla och in i frysen. Fast lite smörsteker vi på en gång och har på kvällsmackan.
Nu går jag in på min sista semestervecka.Det gäller att njuta till fullo. Ha det gott. Kram.

2012-07-27

Shopping i Västra Götaland

Vi besökte släkten i Västergötland. Trevlig samvaro och mycket god mat. Shopping med svägerskorna, maken stannade med svärmor 94 år. En dag åkte vi till Antikladan i Lilla Edet. En stor byggnad med rum fyllda av antikt och kuriosa. Vi missade ändå ett rum. Hem följde plåttavlan med en pappersdockpojke Little Mr. Det ska finnas en Little Miss också så den är jag på spaning efter. Ett litet kakfat med genombruten kant precis som min farmor hade kunde jag inte motstå. Ett vitt avlastningsbord som ska vara framför köksfönstret i stan följde med hem.
Gräddelin i Trollhättan är ett måste när jag är där. Porslinsskärbräda fick jag köpa två. Ett i stan och ett på landet. En skylt till tvättstugan piggar upp.
Elsas Garderob var en ny bekantskap på Överby. Det var inte svårt att hitta något där. Tunika och blus från Creeme. Vi gick också på pedikyr, fötterna fick en makeover efter allt springande i spännande affärer.
En alltid lika härlig och rolig vistelse med de goa glada släktingarna i Västergötland. De är gassiga för att prata deras dialekt. Kram på er.

2012-07-19

Mera utflyktstips

Vännerna och vi tog en tur till Sjärnsunds slott några km från "vår" sommarstad Askersund. Vi har varit där och fikat på slottscafét tidigare. Nu bestämde vi att gå på visning på slottet. Man fick inte ta kort inne i slottet under visningen som var mycket trevlig och informativ.
Slottsparken är en upplevelse att gå runt och titta i. Trappor som leder ned till vattnet. Vättern ligger bara ett stenkast från slottet.
Vita och rosa rosenplanteringar överallt. De doftade fantastiskt.
På slottscafét också nere vid vattnet tog vi eftermiddagskaffe. Morotskakan smakade himmelskt. På Sjärnsund finns en slottsbod som fick ett besök. Vännernas dotter köpte en gammaldags affich med olika sommarblommor.
Här på landet fortsätter sommaren. Flädersaften är klar. Kantarellerna har tittat upp flera veckor tidigare än vanligt. Hoppas att ni alla har en fin sommar. Kram

2012-07-18

Sommarauktion

Den årliga sommarauktionen på landet gick av stapeln i helgen. I år var den något mindre än andra år men det fanns mycket att titta på och ropa på. Många att hälsa på, några ser man bara vid den årliga auktionen.
Ropade in kaffekoppar till landet, har börjat tröttna på muggar. Ni vet det kommer kaffefrämmande på eftermiddagen. Mysigt att bjuda på kaffe i riktiga kaffekoppar. Att dessa hade blått mönster var ju inget fel.
En liten mjölkkanna märkt Töreboda lyckades jag ropa in.
Nattljusstaken föll jag för. Mjölkkannan och ljusstaken låg i samma fyndlåda. Men den blev min för 60 kronor.
Ropade även in en sypuff åt vännernas dotter som inte ville ropa själv. Den ska nu kläs om. Ha en fortsatt underbar sommarvecka. Kram

2012-07-15

Utflyktstips

Vi och dottern med familj begav oss till Västerqvarn som ligger nära Strömsholm vid Kolbäcksån. Detta Pippilångstrumpliknande hus innehöll ett museum, café och resturang. Utanför fanns det en minigolfbana.
Det stora kvarnhjulet var spännande tyckte våra barnbarnsflickor.
Både inomhus och utanför fanns mängder av gamla bruksföremål. Båda flickorna provade cykeln som ingen kunde förstå hur man kunde ta sig fram på förr i tiden.
På minigolfbanan bestod hindren av bruksföremål. En gammal besmanvåg eller ett par gamla mjölkflaskor. Lillasyster och mormor kom på en hedrande fjärdeplats.
Resturangen låg längst upp i huset. Jättegod mat för både stora och små. Trevlig och glad personal. Ha en fortsatt underbar sommar. Kram

2012-07-06

Gamla stolar

För flera år sedan tog jag hand om svarta, slitna klappstolar som ingen ville ha.
Tre stycken fick en släng av målarpenseln och blev vita naturligtvis. En stol fick komma in i lilla rummet framför mitt datorbord gjort av ett gammalt symaskinsbord. Lilla rummet är mitt inomhusprojekt i år. Gästsängen fick också vit färg. Sängen ska även fungera som en soffa. Bra när barnbarnen vill krypa upp och läsa eller titta på någon film. Nytt överkast ska på och ännu fler kuddar och lite nytt på väggarna.
En stol fick stanna inne i växthuset. Växthuset är mitt utomhusprojekt. Sängarna med jord ska ersättas med plattor och sten. Ett litet bord ska få flytta in och lite annat.
Den sista stolen fick sitta utanför växthuset. Fortsätter med mina små projekt. Ha det så gott i sommarvärmen. Kram