2011-09-12

Plommonmarmelad



I dotterns trädgård finns ett plommonträd.
I år har det kommit rekordmånga plommon.
Kom på att det var länge sedan jag gjorde
plommonmarmelad.
Som ni ser fick jag hjälp med att plocka ned
plommonen.
Här nedan ska ni få receptet på plommonmarmelad.
Det är mycket enkelt och blir väldigt gott.



Plommonmarmelad med citron och kanel.
90 stycken plommon
1 1/2 dl vatten
10-12 dl socker
Saften av pressad citron
1 kanelstång

Koka plommonen med vattnet i en kastrull.

När fruktköttet släppt från kärnorna fiska upp dem med en hålslev.
Var noga med att alla kommer med upp.

Koka i 10-15 min. tills fruktköttet blivit mjukt och faller isär.
Blanda i socker, citronsaften och kanelstången.

Efter ett tag bildas ett vitaktigt skum. Ta bort det med en sked.

Koka i 30-45 min. tills marmeladen blir mer trögflytande.
Ta bort kanelstången.

Smaka av och häll upp i glasburkar.
Gott till ost och rostat bröd eller kex.

På Hemmafronten i stan så åker draperier och gardiner
upp och ner. Möblerna flyttas runt lite. Sedan vi flyttade
i mars har vi mest bott på landet. Nu ska vi bo in oss i stan.
Framöver får ni se hur det blev.

Ha en bra början på veckan.
Kram

2 kommentarer:

annika sa...

Plommonmarmelad till hösten och vintern låter gott. Härligt att skörda nu. Vi har haft två plommonträd under åren men det sista gav ingen frukt så vi sågade bort det förra våren.

Kram på dej!

Nu när ni blir i stan kanske vi kan ta en fika ngn efm?

Kram

annika

Fröken Tindra sa...

Här har plommonen blåst ned de sista dagarna. Och sniglarna kastar sig över dem... Tack för receptet!
Kram!