2011-09-30

Det lilla bordet



Har länge velat ha ett halvmånebord eller
fönsterbord som en del kallar det.
Auktioner och möbelaffärer har jag kollat
runt i men inte hittat det jag ville ha.



Vitt skulle det vara. Tänk vi gick i måndags in
i en affär som säljer både möbler och inredningsprylar
och där stod bordet. Ett enda fanns och det köpte jag.
Bra pris blev det också eftersom det inte fanns något annat.



Ställde orkidén som jag fick av en go kompis
när jag fyllde år, på bordet.
Ljusstakarna är från mina morföräldrars hem.

Solen lyser och det är nästan sommarvärme ute.
Helt underbart och det ska vara så hela helgen.
Så låt oss njuta.
Ha det så gott ni alla.
Kram

2011-09-26

Maria Montazami och några andra



Dottern och svärsonen var på bokmässan i Göteborg
i helgen. Småflickorna var hos oss på landet.
De kom hem på söndagen med många böcker båder för
stora som små.
Till mig hade dottern köpt Maria Montazamis bok
Välkommen hem till Maria Montazami.
Rena lyxboken. Så vackra bilder att titta på.



Maria ger tips om iredning. Tofsar både här
och där.Mycket brunt, guld och vinrött.
Jag gillar inte de färgerna men bilderna
är så vackra.



Recept fanns också. Hittade på en gång ett
spännande recept på kyckling.
Återkommer med receptet när jag lagat den rätten.

En bok att bläddra i och inspireras av.



Camilla Läckbergs nya deckare Änglamakerskan
kom lagom ut till vi skulle åka till Selma SPA.
Tycker man om hennes böcker så blir man inte
besviken.



Maken fick en bok från bokmässan.
Man får inte roligare än man gör sig.
Göteborgshistorier. Maken som är en inbiten
Västgöte men har varit en del i Göteborg när
han var ung uppskattade verkligen denna bok.
På kvällarna när vi ligger och läser skrattar
han och läser högt den ena tokigare än den andra.

Ha en bra och härlig vecka, som ska vara ännu
en vecka av indiansommar. Underbart.
Kram

2011-09-22

Selma SPA



Jag firade en jämn födelsedag, tänka sig att
jag har blivit så gammal.
Helgen som var ägnade vi åt två fester med
nära och kära. På lördagen hemma hos dottern,
på söndagen blev det middag på resturang.

Sedan åkte maken och jag till Selma SPa i Sunne.
Tre dygns helpension, det var som att gå in i
ett varmt och mjukt täcke.
Översta bilden visar entrén.



På kvällen satt vi och mös på kuddarna runt elden.
Jag har inga bilder på maten. Jag kan bara berätta
att det var det godaste vi ätit på länge.
Vinerna smakade underbart, vi har fått flera nya tips.



När vi inte badade, bubblade eller gjorde någon
behandling så satt vi i dessa sköna fåtöljer och
läste medhavda böcker.
Golvet är ett glasgolv där man ser rakt ned i poolen.



Vi tillbringade en hel del tid i badanläggningen.
Simmade, bastade, bara hade det skönt.
En del bubblande blev det också.
Rosor, champagne och present blev det på själva
födelsedagen.



Det var en upplevelse som vi kommer minnas länge.
Nu har jag några dagars semester kvar och då väntar
landet på oss. Vädret ska bli fint.
Hoppas att ni också får en fin och solig helg.
Kram

2011-09-15

En i gänget



Fick en så fin present av mina rara
kompisar på arbetet där jag är en i
gänget. Skönsång och flaggviftning
hörde till.
Pandoraberlocken passade bra in bland
de övriga på armbandet. En i gänget.



Påsarna runt ljuslyktorna sydde en arbetskamrat
för flera år sedan. Köpte flera av henne. Den stora
passar bland de mindre. Den är en i gänget.



I helgen väntar festligheter känns både
spännande och roligt.
Ha ett bra veckoslut ni alla.
Kram

2011-09-12

Plommonmarmelad



I dotterns trädgård finns ett plommonträd.
I år har det kommit rekordmånga plommon.
Kom på att det var länge sedan jag gjorde
plommonmarmelad.
Som ni ser fick jag hjälp med att plocka ned
plommonen.
Här nedan ska ni få receptet på plommonmarmelad.
Det är mycket enkelt och blir väldigt gott.



Plommonmarmelad med citron och kanel.
90 stycken plommon
1 1/2 dl vatten
10-12 dl socker
Saften av pressad citron
1 kanelstång

Koka plommonen med vattnet i en kastrull.

När fruktköttet släppt från kärnorna fiska upp dem med en hålslev.
Var noga med att alla kommer med upp.

Koka i 10-15 min. tills fruktköttet blivit mjukt och faller isär.
Blanda i socker, citronsaften och kanelstången.

Efter ett tag bildas ett vitaktigt skum. Ta bort det med en sked.

Koka i 30-45 min. tills marmeladen blir mer trögflytande.
Ta bort kanelstången.

Smaka av och häll upp i glasburkar.
Gott till ost och rostat bröd eller kex.

På Hemmafronten i stan så åker draperier och gardiner
upp och ner. Möblerna flyttas runt lite. Sedan vi flyttade
i mars har vi mest bott på landet. Nu ska vi bo in oss i stan.
Framöver får ni se hur det blev.

Ha en bra början på veckan.
Kram

2011-09-10

Award



Jag fick en award av Ida som har den härliga
bloggen Editaflickan. Ida och jag bor i samma stad.

Motivationen var: Till goa Lillemor som skriver så
fina kommentarer och verkar vara världens bästa
mormor och farmor. Det värmer i hjärtat vill jag säga.

Awaren går ut på att länka till den man fått den av,
ge awarden till fem bloggare, svara på fem frågor.

Fråga 1. Varför började du blogga?
Hittade till Annikas blogg Ditten Datten och Lenas
blogg Ett vitare hem. Båda härliga och inspirerande,
vilket gjorde att jag ville börja. Sedan hittade jag
till flera bloggar lika härliga att följa.

Fråga 2.
Vilka bloggar följer du?
På höger sida finns listan på bloggar jag följer.
Sedan finns det många som jag inte hunnit skriva dit.
Det kommer.

Fråga 3. Favoritfärg?
Lätt att svara på. Blått och vitt sedan jag var liten.
Numera grått också sedan några år.

Fråga 4. Favoritfilm?
Har flera väljer två. Schindlers list och Kings Speach.

Fråga 5. Vilket land drömmer du om att besöka?
Landet som finns i mitt hjärta är USA där yngsta dottern
bor med sin lilla familj. Vi har även vänner over there.
Till USA åker vi i april.



Awarden ger vidare till alla er som läser min blogg.
Det är lite långt mellan inläggen just nu. Är så glad
att ni tålamod att vänta.

Ha en underbar helg.
Kram

2011-09-03

Äppeltider



Denna vecka har jag varit en
dålig bloggerska. Inga inlägg
varken hos mig själv eller hos
er.
Nu är helgen här och tiden räcker
till lite mer än att arbeta och vila.



Både hos oss och barnen har äpplena
börjat mogna. Gott att äta bara som
de är, gott att göra pajer på.



När tiden inte riktigt räcker till
är en smulpaj svaret om man är sugen
på något gott.



Snabbt och lätt går det att göra.
Det finns flera olika recept. Nedan
kommer mitt som jag använt i många år.
Vaniljglass eller vaniljsås till mmmmmm.



Grundrecept på min Smulpaj.

100 g smör
21/2 dl mjöl
1 dl socker

Skivade äpplen läggs i smord ugnsfast form.
Socker och kanel strös över.
Smör, mjöl och socker blandas.
Strös över äpplena
I ugnen 30-40 min 175 grader.

Ha en avkopplande helg alla ni
Det tänker jag ha.