2011-10-13
Gott till kaffet
Här kommer det utlovade receptet på
pistagekakan.
Pistagekaka
400 g smör
6 dl socker
4 ägg ett i sänder
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
11/2 dl malda mandlar eller nötter
3 dl mjölk
7 dl vetemjöl
10 droppar bittermandelolja
Lite grön karamellfärg
Smör och socker röres.
Ägg, mandlar, mjölk och vaniljsocker röres i.
Mjöl, bakpulver, bittermandelolja och karamellfärg tillsätts.
Hälls i långpanna 200 grader 25 min
1 pkt mörk blockchoklad
1/2 paket cocosfett
Smälts i vattenbad
Breds på närkakan svalnat
Lycka till. Njut av en god kaka till kaffet i helgen.
Vi är på landet i helgen och njuter av ännu en underbar
helg i höstens tecken.
Kram
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Oj, det var ingen "lättviktskaka" precis - mycket smör och mycket socker :-)
Trodde det skulle vara pistagenötter i, men det kanske är färgen som gör att den kallas pistagekaka?
Sparar receptet, roligt att prova nya saker.
Ha det gott. Kram, Ingela
Är det mormor Lailas recept? Dom är så goda :)
Nu bjuder du på väldigt mycket gott här på sistone!
Jo det finns krubbor till julen och jag har en mindre och en större från Willow Tree. Följ etiketten Willow Tree på min blogg. ♥
Jag ska ska spara ner receptet! :D Kanske får man tid över och tillfälle att bjuda tillbaka på kaffe och fika. Hälsa Sven-Arne från mig! Ha det bra :) Kram!
Är kakan lite mazarinaktig? Pistage är inte favoriten direkt men jag har nog bara smakat det i glass... Jag bakade en citronmarängpaj igår och tog med till tjejkvällen. Mums! =0)
Ha en fin dag!
Kram!
Skicka en kommentar